Skip to content Skip to left sidebar Skip to right sidebar Skip to footer

Mag je aankopen doen op de luchthaven na de security?

Uiteraard mag je aankopen op de luchthaven doen na de security. Dit heet tax free shopping. Zelfs met de vloeistoffen in handbagage regels die sinds 2006 van kracht zijn, is het nog toegestaan om tax free een goede fles sterke drank te kopen, om deze op je bestemming open te maken (of mee terug te nemen in de ruimbagage). Toch roept de vraag ‘Mag je aankopen doen op de luchthaven na de security?’ meer vragen op dan antwoorden.

Let bijvoorbeeld even op dat als je moet overstappen op een niet Europese luchthaven, speciale regels zijn. Stel je vliegt vanaf Schiphol naar Los Angeles in de Verenigde Staten, en je stapt over op Phoenix Sky Harbor Airport. Er is een kans dat deze worden ingenomen op Phoenix Sky Harbor Airport. Deze vliegvelden zijn genoemd als voorbeeld, maar het geeft wel aan dat je hiermee moet oppassen.

Wij adviseren dan ook om tax free aankopen te doen op de luchthaven waar de transfer plaatsvindt. Nog een aantal details m.b.t. landen, overstappen en vloeistoffen in de handbagage.

  • Stap je in Australië over, dan ben je de tax free producten (dan moeten het wel vloeistoffen zijn) gekocht op Schiphol Airport sowieso kwijt.
  • Op de twee vliegvelden van Montreal kun je in Nederland gekochte tax free producten (vloeistoffen) wel gewoon meenemen naar de volgende vlucht.
  • In de rest van noord-Amerika kan het in de meeste gevallen niet, het wordt zonder pardon ingenomen.
  • Stap je over op Schiphol? Alleen verzegelde artikelen gekocht op andere luchthavens binnen de EU, in de VS, Canada, Singapore of Maleisië mogen mee. De rest wordt gewoon ingenomen.