Nieuwe vloeistof-scanners op Frankfurt Airport

Op Frankfurt Airport bestaat hij al: een scanner die vloeistoffen identificeert, detecteert en alarm slaat als er ‘vreemde’ vloeistoffen in de handbagage van de passagier blijken te zitten. De scanners die nu bestaan (niet alleen op Frankfurt, maar ook op Schiphol) kunnen vloeistoffen alleen detecteren. Begin februari is het nieuwe type in gebruik genomen op het grootste vliegveld van onze Oosterburen. Op weg naar het afschaffen van alle regels zullen we maar zeggen!

Nu al soepelere regels

Op Frankfurt Airport gelden al sinds begin februari 2014 soepelere regels over het overstappen. Stel je komt van een luchthaven buiten de EU (bv. Hong Kong) en je vliegt via Frankfurt naar een andere EU-bestemming zoals bijvoorbeeld Schiphol. Vroeger werden ook tax free aankopen ingenomen op Frankfurt, vanaf begin deze maand dus niet meer.

Hoewel een Duitse politievertegenwoordiger nog meldde dat het ‘niet is uitgesloten dat we in de toekomst geen beperkingen op vloeistoffen meer hebben’. Toch lijkt het er niet op dat dit in de nabije toekomst gaat gebeuren. Bovendien is de scanner op Frankfurt Airport nog lange van perfect, hij slaat dan ook vaak vals alarm. Toch is het een grote stap in de lange weg die we te gaan hebben om compleet zonder beperkingen te vliegen! Hopelijk koopt Schiphol de scanners binnenkort ook.

Geef een reactie

Your email address will not be published.