Zijn we in 2015 van de vloeistof-handbagage regel af?

Op Schiphol Airport en andere luchthavens in Europa worden momenteel vloeistofscanners getest. Deze scanners kunnen vloeistoffen scannen die worden gebruikt voor explosieven. Dit was namelijk de hele aanleiding tot het instellen van de regels omtrent vloeistoffen in handbagage. De scanners worden ook getest bij het TNO in Rijswijk.

De scanners worden nu getest, in 2015 zullen ze waarschijnlijk in gebruik worden genomen. Dat is een meevaller voor de vliegreiziger, want de regels op de vloeistoffen worden gezien als een van de grootste ergernissen van mensen als ze gaan vliegen. Veel mensen kennen het probleem dat je in alle haast per ongeluk iets inpakt in de handbagage wat dan op het vliegveld wordt ingenomen, zoals zonnebrandcrème. Maandelijks gooit de beveiliging van de luchthavens Schiphol, Eindhoven en Rotterdam 15.000 kilogram aan vloeistoffen weg.

Op Frankfurt Airport wordt het al langer getest, de scanners werken echter nog lang niet foutloos. Er is nog een lange weg te gaan voordat de scanners de taak van de beveiligingsmensen helemaal kunnen overnemen.

Geef een reactie

Your email address will not be published.