Skip to content Skip to left sidebar Skip to right sidebar Skip to footer

Vloeistof Handbagage Transavia

Bij Transavia staat ook duidelijk aangegeven dat de regels gebouwd zijn rondom de EU-veiligheidsvoorschriften voor vloeibaar vervoer. Dit komt dus overeen met andere luchtvaartmaatschappijen en onze algemene regels rondom vloeistof & handbagage op onze voorpagina.

De letterlijke omschrijving van de EU veiligheidsvoorschriften: Vloeistoffen die in de cabine van het vliegtuig worden vervoerd, zoals spuitbussen, dranken, tandpasta, cosmetische crèmes of gels, moeten in een doorzichtige plastic zak worden gedragen – maximale inhoud 1 liter – en geen enkele container mag meer dan 100 ml bevatten. Vloeistofcontainers die groter zijn dan 100 ml moeten in ingecheckte bagage worden geplaatst. De volumebeperking is niet van toepassing op medicijnen en babyvoeding.

Transavia Vloeistof in Handbagage

  • Transavia logoVloeistoffen mogen in uw handbagage worden vervoerd, maar alleen in kleine verpakkingen van maximaal 100 ml per artikel.
  • U moet alle vloeistoffen samen in een transparante en hersluitbare plastic zak met een volume van maximaal 1 liter plaatsen.

Hier gelden de volgende uitzonderingen:

  • Babyvoeding
  • Geneesmiddelen ( die tijdens de vlucht moeten worden ingenomen, op voorwaarde dat u een recept of een doktersverklaring heeft )
  • Koelelementen voor geneesmiddelen vervoer

In tegenstelling tot bijvoorbeeld een KLM staat er bij de Transavia reglementen niets vermeld over de uitzondering: dieet producten. De regels zijn op dit vlak dan ook niet geheel duidelijk. Als u dit toch wilt proberen om mee te nemen met de handbagage dan raden wij u aan zeker ook recepten / verklaringen mee te nemen die gebruik van dit product ondersteunen. Ook moet de noodzaak van het gebruiken van het dieetproduct tijdens de vlucht duidelijk zijn.

Hoe omschrijft Transavia vloeistoffen

Simpel gezegd, een vloeistof is een item met vloeibare inhoud. Voorbeelden hiervan:

  • Water en andere (alcoholische) dranken, siroop en soep.
  • Parfums, gels, crèmes, lotions en aerosols.
  • Toiletartikelen zoals tandpasta, shampoo, deodorant (ook rollen), scheerschuim en vloeibare make-up (zoals mascara, lippenstift en nagellak).

EU Tax Free vloeistoffen regels (aankopen op de luchthaven)

Tax free-vloeistoffen die zijn gekocht bij een luchthaven of luchtvaartmaatschappij, mogen als handbagage worden vervoerd zolang het item en de bon binnen de veiligheidszak (met een rode rand) worden verzegeld die op het moment van aankoop is verstrekt. U mag de veiligheidstas pas openen als u op uw eindbestemming arriveert. Het kan echter nodig zijn dat beveiligingsbeambten de zak en de flessen openen voor screening. Als dit gebeurt en je hebt een aansluitende vlucht op een andere luchthaven, vertel dit dan aan de beveiligingsbeambte zodat de vloeistoffen opnieuw kunnen worden verzegeld in een nieuwe beveiligde zak.

Let wel op: Op andere luchthavens zijn de lokale regels altijd van toepassing. Zorg ervoor dat u deze controleert voordat u met vloeistoffen reist.

Meer over Handbagage Afmetingen bij Transavia