Skip to content Skip to left sidebar Skip to right sidebar Skip to footer

Wat zijn uitzonderingen op de handbagage vloeistof regels?

Op alle regels omtrent de vloeistoffen in handbagage zijn helaas maar drie uitzonderingen. Uitzonderingen op deze uitzonderingen worden niet gemaakt, de mensen van de beveiliging zijn hier heel streng in. Regels zijn regels. Mocht je vragen hebben over een bepaald feitje, kun je deze vragen altijd aan ons stellen, wij garanderen niet dat het antwoord op tijd komt! Je kunt ook even bellen met de luchthaven zelf. De maatschappij bellen voor vragen over de uitzonderingen op de vloeistof in handbagage regels is ook mogelijk, zij moeten het echter ook maar doen met de Europese wetten. Het enige wat zij kunnen doen is advies geven.

De uitzonderingen op de regels over vloeistoffen in handbagage

Er zijn drie uitzonderingen op de regels over het hebben van vloeistoffen in de handbagage aan boord van een vliegtuig. Hieronder staat het antwoord op de vraag ‘Wat zijn uitzonderingen op de handbagage vloeistof regels?’

  • Babyvoeding mag, mits de baby zelf ook mee is, en mits bewezen kan worden dat de baby het tijdens de vlucht nodig heeft.
  • Medicijnen / dieetsupplementen mogen ook mee, mits bewezen kan worden dat je deze tijdens de reis nodig hebt.
  • Koelelementen voor het transport van medicijnen mogen ook mee in de handbagage.

Het werkt het beste als je deze tijdens de controle apart aanbiedt aan de mensen van de beveiliging. Een doorzichtige plastic zak is in het geval van de uitzonderingen niet nodig, er staat ook nergens dat je maximaal zoveel ervan mag meenemen, mits dit natuurlijk wel normale hoeveelheden zijn.

Voor het meenemen van gekookt water voor de babyvoeding: dit hoort niet bij de uitzonderingen en moet dus gewoon in hoeveelheden van 100ml in de handbagage worden meegenomen.

Tips over het meenemen van deze uitzonderingen

Wij van vloeistoffen-handbagage.nl adviseren met medicijnen en babyvoeding om een deel in de handbagage te hebben, en een deel in de ruimbagage. Puntje van aandacht is namelijk het feit dat het heel soms gebeurd dat koffers niet op de eindbestemming aankomen. Ze worden dan later alsnog opgestuurd, met medicijnen of babyvoeding is dit natuurlijk geen ideale situat